Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

On-line zpravodajství 2012

28. 7. 2012

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 14.7. 2012     + + + + +

  • Rok se s rokem sešel a už jsme zase na táboře, kde nás čeká spousta her a zábavy. Nesmíme také zapomenout na celotáborovou hru. V letošním roce se my vedoucí i děti vypravíme do světa, kde jsou národy rozděleny podle přírodních živlů. Setkáme se s Pánem všech živlů a s duchy elementů.
  • Celý den nám z nebe padá déšť. Kromě dopoledne, kdy nám najížděli táborníci. Po uvítacím obědu (krupicová polévka, masové kostky na kmíně s rýží) nastal polední klid a poté seznamování v oddílech. Dále pak následovalo rozlosování do národů – Vodní kmen,Království země, Národ ohně a Vzdušní nomádi. Po dobré večeři jsme si zařádili na uvítací diskotéce. A po ní nás už čeká postýlka a první noc v táboře. Až na 9.oddíl, který střeží náš klidný spánek.
  • Všichni doufáme, že už nás zítra přivítá sluníčko. Dobrou noc.

 

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 15.7. 2012     + + + + +

  • Dnes se nám počasí umoudřilo, což bylo ideální pro první soutěžní den. Po snídani jsme měli slavnostní nástup spojený s vyvěšením táborové vlajky. Poté děti vyrazily do okolí tábora, kde na stanovištích plnily úkoly spojené se hrou nazvanou Smysly s fyzičkou. Tato hra je spojená se živlem „Země.“ Děti zde soutěžily každý sám za sebe a výsledek byl přínosem pro celý národ.
  • Soutěž byla tak akční, že jsme stěží stihli oběd. O to víc nám chutnalo. Po obědě a odpoledním klidu následovaly hry v oddílech. Někteří vyrazili do okolí tábora, někteří hráli míčové hry nebo vytvářeli památeční výrobky. Každopádně to bylo velmi příjemně strávené odpoledne.
  • Po vydatné večeři následoval nástup s vyhlášením výsledků první hry. Vyhrál národ „Vzdušní nomádi.“ GRATULUJEME! A s gratulací se připojujeme i k oslavě narozenin jedné naší tábornice. Večer jsme strávili při zábavném programu „Partička.“
  • Doufáme, že další noc strávíme v klidu pod dohledem chlapců z 8.oddílu. Dobrou noc.

 

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 16.7. 2012     + + + + +

  • Dnešní ráno nebylo sice deštivé, ale chladné. Abychom se zahřáli, absolvovali jsme první rozcvičku. Po vydatné snídani se na nástupu děti seznámily s dnešním programem. Dnešní hra byla rozdělena na dvě části a byla plněna vždy polovinou národa. Výsledky jednotlivých her se sečetly dohromady a vyšlo konečné skóre pro celý národ. Jedna polovina národa si chytala svého zlodějského mnicha, aby od něj získali potřebnou indícii. A druhá polovina si zkusila namotávání lana na kolík, pomocí kterého získávala daný kovový předmět.
  • Odpolední program dnes nebyl po oddílech, ale po národech, kdy měly za úkol nachystat si čtyři scénky z různých televizních pořadů, pohádek či filmů, aby dnes na oplátku bavily své vedoucí. Musíme konstatovat, že se svého úkolu zhostily velice dobře. Od této zábavy nás neodradila ani pořádná průtrž mračen s kroupami. Nakonec nám i počasí přálo a večerní program mohl proběhnout venku. Herecké výkony našich dětí byly excelentní.
  • Abychom se vrátili k dopolední hře, vyhrál „Vodní kmen.“ BLAHOPŘEJEME“. A dnešním dnem opouštíme zemský živel. Zítra a pozítří nás čeká národ ohně.
  • Náš klidný spánek dnes střeží chlapci ze 6.oddílu. Přejeme dobrou noc.

 

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 17.7. 2012     + + + + +

  • Zase prší, to je první, co nám ráno blesklo hlavou. Hned jsme začali vymýšlet mokrý program na dnešní den. Jako první co nás všechny napadlo, bylo všemi tolik oblíbené kino. Po krátkém nástupu, který byl ukončen deštěm, jsme se v jídelně dívali na krásnou pohádku „Na vlásku“.
  • Během odpoledne se počasí začalo tvářit, že nám bude přát. Proto jsme se rozhodli, že původně plánovanou dopolední hru „braň svůj plamen a zkouška spolupráce“, přesuneme na odpoledne. Jedna polovina národa měla za úkol ubránit svůj plamen proti nepřátelskému živlu Větru. Druhá polovina měla za úkol prokázat svou vzájemnou spolupráci i ve ztížených podmínkách (nevidouc, mlčíc). Průběh těchto her byl několikrát přerušen dalším nepřátelským živlem, deštěm. I přesto jsme hry dohráli a vítězným národem dnešní celotáborové hry se stal národ ohně.
  • Za odměnu jsme si večer dopřáli řádění na diskotéce, na které jsme oslavili další narozeniny jednoho z nás. Náš klidný spánek pro dnešní den střeží děvčata ze 7.oddílu. Přejeme dobrou noc.

 

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 18.7. 2012     + + + + +

  • Dnešní den se vydařil i počasí nám přálo. Po nástupu pokračovala celotáborová hra v ohnivém tématu. Jedna polovina hry s názvem „měření síly“, druhá polovina „ohnivý kvíz“. Děti si při měření síly vyzkoušely svou sílu paží a při kvízu mozkové závity. Obě hry byly měřeny na čas.
  • Odpoledne jsme pojali v tvůrčím duchu, batikování, výroba z hlíny, zažehlování korálek, zdobení triček, malování na sklo, výroba šperků z ovčí vlny nebo tvořivé nápady na plážovém písku.
  • Při večerním nástupu jsme dnešní soutěže vyhodnotili. Vyhrál Vodní kmen. Opět GRATULUJEME! Na večer si vedoucí připravili pro děti dramatické ztvárnění pohádky „Princ a Večernice“. Pobavily se nejen děti, ale i my vedoucí.
  • Dnes jsme se ke spánku odebrali o něco dříve. Náš spánek dnes střeží děvčata z 5.oddílu.

 

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 19.7. 2012     + + + + +

  • Je ráno a krásně svítí sluníčko. Tato zpráva nám všem zvedla náladu. Dopolední program proběhl opět v duchu celotáborové hry. Dnešním dnem začala dvoudenní etapa soutěží s tématem „Vzdušní nomádi“. Jedna část národa měla za úkol vyrobit funkční větrníky a jejich funkčnost vzápětí vyzkoušet. Větrníky se jim velice povedly. Druhá polovina hrála vzdušný fotbal, což obnášelo udržet balonek ve vzduchu bez dotyku. Obě hry děti nadchly a v dnešní soutěži, pro změnu, vyhrál opět Vodní kmen. GRATULUJEME!!
  • Odpoledne probíhalo po oddílech. Někteří sportovali, někteří se prošli po okolí, jiný se zabavili u řeky. Odpolední program byl zakončen výrobou koňských hlav na večerní program.
  • Jako večerní program následovaly koňské dostihy. Děti měly možnost vyzkoušet si vzájemnou spolupráci jezdce a koně, kdy jezdec ovládal koně, který neviděl na cestu. A to jak slovně, tak opratěmi. Tato hra byla jen pro zábavu, nebyla bodově hodnocena. Šlo jen o to, aby se děti pobavily.
  • Dnešní klidný spánek střeží chlapci ze 4.oddílu. Dobrou noc.

 

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 20.7. 2012     + + + + +

  • Další zamračené ráno nás vůbec neodradilo od pokračování v celotáborové hře. Pokračovali jsme v další etapě hry „Vzdušní nomádi“. První část hry, běh s kolíkem, procvičoval u dětí nejen běžecké dovednosti, ale i schopnost odhadnout určitý čas. U druhé části, najdi si svoji destičku, byl pro nás námětem známý televizní pořad „Faktor strachu.“ Děti poslepu hledaly kostičku svého národa ve sklenicích naplněných pro ně neznámým obsahem. Všichni byli ze hry nadšeni. Konečně dnes vyhrál jiný tým, a to „Království země.“ GRATULUJEME!!
  • Odpolední program pokračoval v duchu oddílových her, kdy stejně jako včera měly děti možnost vybrat si různé oddílové činnosti. Po večerním nástupu, kdy jsme vyhodnotili soutěž, nám nezbylo nic jiného než se připravit na další diskotéku, na kterou jsme se všichni těšili.
  • Dnešní spánek hlídají děvčata ze 3.oddílu. Přejeme dobrou noc.

 

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 21.7. 2012     + + + + +

  • Dnešní den byl od samého rána výjimečný. Rozcvička byla zahájena písničkami z pohádek a filmů. Hudba nás doprovázela po celý den. Když vy jste doma měli 21.července, u nás v táboře bylo 30.dubna. Proto si děti dopoledne po národech vyráběly čarodějnice k večernímu ohni. Odpoledne pak strávily výrobou svých vlastních masek. Po večerním nástupu, který vedl Petr Čížek st. (přijel za námi na návštěvu), nastal rej čarodějnic! K ohništi se slétly nejen čarodějnice, ale i další různé strašidelné bytosti. Po slavnostním zapálení ohně a sežehnutím národových čarodějnic a ohnivých ořů, nastala přehlídka masek. Fantazie vašich dětí neznala mezí.
  • Náš 30.duben byl zakončen čarodějnickou diskotékou a oblíbenou hrou dětí „Šáteček“. Náš klidný spánek střeží chlapci z 2.oddílu. Přejeme dobrou noc.

 

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 22.7. 2012     + + + + +

  • Zase prší! Paní voda se nechce vzdát své vlády, což nám ovšem zkomplikovalo dnešní program. Místo další etapy celotáborové hry jsme v jídelně promítali „Alenka v říši divů.“ Během filmu se počasí umoudřilo, takže jsme mohli v poledním klidu uskutečnit celotáborové focení a letecký den jedné z „nejlépe uklizených“ chatek.
  • Původně plánovaná dopolední hra s názvem „Cesta za tajemstvím vody“ se uskutečnila odpoledne. Byla rozdělena na dvě části. První skupina měla za úkol najít v lese lístečky s barvou svého národa, na kterých byla slova, která později doplnila do svitku. Toto úsilí jim komplikoval zákeřný „Zuko“ se svými pomocníky. Druhá polovina národa plnila barel s vodou, kterou nosila ve kbelících z řeky. Po naplnění barelu jim na hladinu vyplavala lahev se svitkem, kam později vlepovali slova, která jim přinesla první skupina dětí. V této soutěži vyhráli „Vzdušní nomádi.“ GRATULUJEME.
  • Večer měly děti osobní volno, které využily ke sportovním hrám. Náš klidný spánek se pokouší střežit děvčátka z 1.oddílu. Určitě to zvládnou. Přejeme dobrou noc.

 

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 23.7. 2012     + + + + +

  • Na úvod našeho zpravodajství bychom se chtěli vrátit k včerejšímu večeru. Abyste své děti nestihli předem varovat, oznamujeme až dnes, že ze včerejška na dnešek proběhla pro 4.-9.oddíl noční bojová hra. Myslíme, že si děti hru užily a do tábora se vrátily bez úhony.
  • A teď už k dnešnímu dni. Konečně jsme se dočkali a od rána nám krásně svítilo sluníčko. Protože se dnešní etapová hra měla konat v bazénu a v řece, odložili jsme ji na odpoledne, aby se voda trošku prohřála. Dopoledne jsme pak strávili po oddílech. Většina z nás pokračovala v průzkumu okolí.
  • Odpoledne jsme se konečně dočkali našeho vytouženého koupání. V bazénu proběhla první část hry s názvem „Blíží se povodeň“, kdy děti měly za úkol přeplavat bazén s oblečením v igelitovém sáčku a toto oblečení si nesmáčet. V druhé části s názvem „Suchou nohou přes vodu“ bylo cílem přenést jednoho člena svého týmu nenamočeného přes řeku, kde měl na druhém břehu najít svitek a stejnou cestou se vrátit zpět. Z obou her byly děti nadšené a oznamujeme, že nám nikdo neuplaval ani se neutopil.
  • Z důvodu zítřejšího brzkého vstávání šly děti do hajan hned po večerním nástupu. Aby si všechny děti odpočinuly, noční hlídku mají dnes vedoucí. Přejeme dobrou noc.

 

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 24.7. 2012     + + + + +

  • Tak už jsme se konečně dočkali a nastal námi všemi očekávaný celodenní výlet. Budíček byl sice o něco dříve, ale vzhledem k velmi pěknému počasí nám ani toto nezkazilo náladu.
  • Po snídani jsme se vypravili pěšky do Heroltic, kde pro nás přijeli přepychové autobusy. Na výpravu za dobrodružstvím jsme se letos vypravili až do Olomouce. Nejdříve jsme navštívili hrad Šternberk. Na prohlídku jsme šli na tři skupiny a velmi se nám líbila.
  • Dál jsme pak pokračovali na návštěvu do zoo v Olomouci. Po společné prohlídce dostaly děti rozchod, a to po skupinkách, ve kterých se velcí postarali o malé děti. Všichni tak měli možnost prohlédnout si zoo podle svých představ a možností. Po vybílení stánku s občerstvením a suvenýry, jsme se vydali na zpáteční cestu. Ta nám byla zpestřena promítáním pohádek. Odpočatí z autobusu jsme pak pěšky dorazili z Heroltic do tábora.
  • Po výborné večeři a nástupu měly děti možnost dobít energii na další diskotéce. Velké poděkování za příjemně prožitý den patří majiteli cestovní agentury „Úsměv“, panu Františku Dudovi a jeho kolegovi Honzovi. Doufáme, že tento výlet s nimi není poslední.

 

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 25.7. 2012     + + + + +

  • Tak pro změnu nám zase od rána prší. Začínáme z toho být pěkně otrávení, protože nám déšť stále narušuje plány. Dopoledne děti v rámci celotáborové hry nacvičovaly pozice ze svitků, které získaly při hrách. Pro zpestření dne nás v dopoledních hodinách navštívili příslušníci OOPT Tišnov a odpoledne pak kolegové z Dopravního inspektorátu Brno. Děti měly možnost prohlédnout si služební vozy, vyzkoušet si policejní výbavu. Děti byly z návštěvy nadšené a my policistům moc děkujeme. Odpoledne se počasí vyčasilo, a protože bylo poměrně teplo, měly děti možnost vykoupat se v bazénu. Konečně se dočkaly a byly nadmíru spokojené. Po večerním nástupu a rozdáním pošty si děti měly možnost vybrat ze dvou druhů zábavy. Buď mohly sledovat v našem kině film „Příběh žraloka“, a nebo mohly sehrát tři zápasy s vedoucími v přehazované. Samozřejmě vyhráli vedoucí, ale pro jejich ostudu musíme uznat, byl to zápas velice vyrovnaný a vedoucím dal velice zabrat.
  • Náš klidný spánek dnes opět střeží chlapci z 8.oddílu. Přejeme dobrou noc.

 

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 26.7. 2012     + + + + +

  • Dnes nám počasí od rána přálo, což jsme hned po nástupu využili k mohutnému koupání. Děti měly konečně možnost využít dostatečně bazén. Své volno pak využili k závěrečné přípravě na zkoušku Avatara. Odpoledne pak i přes nepřízeň počasí vyrazili chlapci 4.,6. a 8.oddílu na dřevo na náš závěrečný táborový oheň.
  • Po návratu se pak národy připravovaly k závěrečné zkoušce. Skládali ji v jídelně před porotou složenou ze živlů při mystické atmosféře. Novým nástupcem Avatara se stal Tomáš Knápek, který tím přispěl k vítězství celého národa Vzdušných nomádů. Na druhém místě se umístil Národ ohně, na třetím Království země a na čtvrtém Vodní kmen. Všem stejnou měrou moc gratulujeme. Souboj to byl velice vyrovnaný.
  • Večer při táborovém ohni jsme si nejen snědli špekáčky, ale vyhodnotili i soutěž. Po večerce měly děti z 1.-3.oddílu stezku odvahy, kterou zvládly bez sebemenších potíží. Někteří nám během akce dokázali i usnout. Teď už klidně spinkají ve svých postýlkách a my vám také přejeme dobrou noc.

 

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 27.7. 2012     + + + + +

  • Celotáborová hra je ukončena, od rána nám krásně svítilo sluníčko, tak přišla v úvahu jediná forma zábavy, a to „koupání“. Po snídani a nástupu jsme strávili celé dopoledne buď v bazénu nebo dokončováním výrobků.
  • Odpoledne jsme pak pro změnu prožili stejně, jen děti, které se zrovna nekoupaly, využily čas k balení nebo k volným hrám.
  • Večer přisel na řadu poslední slavnostní nástup, na kterém jsme se společně rozloučili a slavnostně spustili táborovou vlajku. Po úklidu tábora se rozjela pořádná zábava ve formě závěrečné prodloužené diskotéky. Všichni jsme si ji pořádně užili a po krásně prožitém dni už čekáme jen na to, až si pro nás přijedou rodiče. A to hned zítra ráno!!
 

Náhledy fotografií ze složky Heroltice 2012

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář