Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

On-line zpravodajství 2013

2. 8. 2013

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 26.7. 2013     + + + + +

  • Nastal poslední den před odjezdem tábora. Některé děti tento fakt vnímaly natolik, že už ráno byly sbalené. Za to vedoucí se po táboře ploužili jako stíny, protože noční stezka odvahy byla opravdu vyčerpávající.
  • Dopoledne ještě probíhalo v duchu posledních her. Jedna s názvem „Bouře“, druhá „Uzlařská štafeta“. Týmy se v průběhu her prohodily.
  • Odpoledne byla v lese vedoucími zakopána truhla s pokladem. Týmy obdržely souřadnice, které měly zakreslit do mapy a ta je dovedla k pokladu.
  • Poklad byl slavnostně rozdělen a vyhlášení vítězného týmu proběhlo na posledním slavnostním nástupu i se stažením vlajky. Letošní vítězný tým byl tým „Bílá perla“ pod vedením Martina. No a co bylo nakonec? Závěrečná diskotéka, kterou si děti pořádně užily. Zítra se s vámi těšíme, na viděnou.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 25.7. 2013     + + + + +

  • Tak jsme se konečně dočkali. Od rána bylo pod mrakem a konečně dýchatelno. Dopoledne jsme pokračovali ve včerejší hře. Ve hře „Lovení perel“ vyhrál tým Bílá perla a ve druhé hře „Zašifrovaná zpráva“ vyhrál tým Oranžových žraloků.
  • Odpoledne pak pokračovalo po oddílech. Někteří hráli fotbal, někteří volejbal a nejmladší chlapci šli na procházku. Pánové z 8. a 6. oddílu vyrazili na dřevo na táborák.
  • Večer si děti opekly buřtíky a zbaštily chleba. Hráli jsme pantomimu, týmy se mezi sebou přetahovaly a vítězný tým se utkal s týmem vedoucích. Tým „Bílých perel“ vymyslel hru „Hledání pokladu“ formou pirátských otázek a odpovědí. Táborák se vydařil a děti šly spokojeně spát. To ještě netušily, že se připravuje stezka odvahy pro 5. až 9. oddíl.
  • Ve 24:00 to vypuklo. Děti byly odvedeny do lesa a vypoušteny po jednom maximálně po dvou. Po cestě si je pak vychutnávali kamarádi vedoucího Michala z airsoftu. Děti i chlapi si to pořádně užili.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 24.7. 2013     + + + + +

  • A zase pařák! Od rána svítí sluníčko, ale dnes nám to až tak nevadí, protože obě hry probíhají ve vodě - jedna v bazénu, druhá v řece.
  • „Lovení perel“ - děti najdou truhlu, ale ve velkém množství klíčů musí najít ten pravý. V truhle najdou mapu, která je zavede zpět do tábora k bazénu, kde musí po dobu 10 minut vylovit co nejvíce perel.
  • „Šifrovaná zpráva“ - děti běží do lesa, kde musí projít fyzickou zkouškou, za kterou obdrželi indicii místa, která je dovede zpět k řece. Z řeky tahaly láhev se zašifrovanou zprávou. Tu musely rozluštit, to vše bylo na čas. Vyhodnocení dnes nebylo, protože zítra se týmy vymění a hra bude pokračovat.
  • Odpoledne probíhalo v duchu týmových her a děti si dosyta užily koupání a možnosti vyrábění dárečků. Pod vedením Michala proběhl opět air soft, tentokrát se mohli přihlásit děti od 5. do 9. oddílu.
  • Večer pak děti dokoukaly film „Mocný vládce ze země Oz“. Dnešní klidný spánek střeží děvčata z 5. oddílu. Přejeme dobrou noc.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 23.7. 2013     + + + + +

  • Výlet, to bylo to, co nám jako první blesklo hlavou, když jsme z pelíšků museli vylézt už v 7 hodin. Letošní výlet byl směřován do Hodonína, na pirátskou plavbu po Baťově kanále a do hodonínské zoo.
  • Po snídani jsme vyrazili pěšky do Heroltic, kde na nás čekaly dva luxusní autobusy. Děti se rozdělily do dvou skupin. První autobus vyrazil na plavbu a druhý do zoo a potom jsme se prohodili. Počasí bylo úžasné, na náš vkus až příliš velké teplo. Plavba na lodi byla zkomplikována poruchou, která se na lodi vyskytla, ale i přes komplikace obě skupiny zdárně poklad našly. V zoo měly děti možnost mimo jiné shlédnout i krmení opic a prohlídku zvládly dokonale. Starší velice pěkně dohlíželi na mladší.
  • Po návratu a výborné večeři proběhl nástup, kde jsme oslavili dvoje narozeniny. Jedním oslavencem byla Veronika, která dnes slaví krásných 18 let. Gratulujeme. Po nástupu vypukla výletová diskotéka, kterou si děti užily.
  • Dnešní klidný spánek hlídají v náhradním termínu děvčátka z 1. oddílu. Přejeme dobrou noc.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 22.7. 2013     + + + + +

  • Od rána opět sluníčko, což nás samozřejmě těší, ale někteří z nás začínají trpět virózami z horka. I při bojové hře je třeba daleko důsledněji dohlížet na to, aby děti měly dostatek pití a pokrývky hlavy. Dnešní hra měla název "Královský přístav." Právě tato hra byla náročná na fyzičku a vytrvalostní běh. Vyhrál tým " Žlutí Holanďani."
  • Odpoledne bylo opět v duchu letních her - koupání, volejbal, fotbal, vyrábění různých rámečků domů. Před celodenním výletem jsme dětem naplánovali odpočinkový program v podobě kina. Na programu byl film "Mocný vládne ze země Oz."
  • Vzhledem k zítřejšímu brzkému vstávání si děvčátka z 1.oddílu odbudou hlídku jindy. Přejeme všem dobrou noc.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 21.7. 2013     + + + + +

  • Dnešní den byl opět krásně slunečný hned od rána. Protože byla neděle, trošku jsme si přispali a vynechali rozcvičku. Po nástupu byla připravena krátká a rychlá soutěž pod názvem „Opilecký krok“. Vyhrál tým „Bílá perla“. Všichni jsme se při hře pobavili a následovala výroba lodí pro každý tým.
  • Odpoledne začalo koupání, potom následoval „příchod Neptuna“ se svou družinou. Týmy mu představily svou loď a přednesly ódu, kterou složily na předem zadaná slova. Děti opět předvedly svou vynalézavost a fantazii. Dětem byla připravena hostina, na kterou byly Neptunem pozváni. Následovala pirátská veselice s tancem.
  • Náš spánek dnes střeží chlapečci z druhého oddílu. Dobrou noc.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 20.7. 2013     + + + + +

  • Dnešní den začal rozcvičkou pouze pro 5. až 9. oddíl, protože mladší děti dospávaly po noční hře. Celotáborová hra byla přesunuta. Dopoledne jsme měli návštěvu ze Sentic, v pohodě tří klisniček, které naše děti povozily. Dětem se akce moc líbila a ve volno po týmech připravovaly program na večer.
  • Odpoledne pak pokračovala celotáborová hra, dnes pod názvem „Získej svoji vlajku“. Ve hře „Kostky“ měly vyhrát indicii, která by je přivedla k místu, kde byly ukryty vlajky týmů, které jim byly ukradeny. Dnes vyhrál tým „Oranžový žraloci“.
  • Na večerní program byl naplánován program „Miss a Missák pirátů“.  Tato soutěž se velice vydařila, vyhrál tým „Žlutých Holanďanů“.  Děti se stihly naučit i novou píseň „Otec Abrahám“.  Po úspěšné hře a druhé večeři šly děti spokojeně spát.
  • Hlídku dnes mají děvčátka ze 3. oddílu. Přejeme dobrou noc.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 19.7. 2013     + + + + +

  • Od rána krásně svítí sluníčko, což nám umožňuje pokračovat v další etapě celotáborové hry. Dnes se týmy prohodily. Hru „Za zvukem lodního zvonu“ vyhrál tým Bílá perla a hru „Plovoucí poklad“ vyhráli Oranžoví žraloci. Dopolední program byl narušen nočním vpádem nekalých živlů, kteří nám ukradli vlajku. Úspěšně jsme ji získali zpět.
  • Odpolední program byl přizpůsoben fotografování oddílů, týmů a také celého tábora. Vše proběhlo bez problému, takže jsme se stihl i vykoupat v bazénu.
  • Večer jsme hráli hru „Hádej kdo jsem“, kterou jsme si dospělí i děti užili. Děti od 1. do 4. oddílu měli navíc stezku odvahy. Za úkol měli ukrást pirátům jejich poklad a před táborem ho směnit za lízátko. Děti byly velice statečné a stezka se jim povedla.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 18.7. 2013     + + + + +

  • Pátý den se na nás sice z počátku počasí mračilo, ale přesto se hra vydařila. Byla opět rozdělena na dvě části, první pod názvem „Za zvukem lodního zvonu“. Byla zaměřena na sluchové a orientační schopnosti, děti měly po slepu trefit ke svému hudebnímu nástroji. Druhá část „Plovoucí poklad“ byla určena fyzičce. Probíhala na louce za táborem a následně v řece. Vítěze dnes ještě nemáme, protože zítra se týmy prohodí. Ti co plavali v řece budou u hudebních nástrojů a naopak.
  • Odpoledne probíhalo opět po oddílech. Bohužel jsme se nemohli koupat, protože bazén procházel složitou očistou. To nám ale nevadilo, dokázali jsme se zabavit i tak- koupání v řece, přehazka, vyrábění vodní bitvy.
  • Protože začínají být děti unavené, rozhodli jsme se pro odpočinkový večerní program- kino s filmem Piráti z Karibiku 4. Ti co neměli o kino zájem, odpočívali ve svých chatkách.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 17.7. 2013     + + + + +

  • Další slunečný den nám umožnil uskutečnit všechny naše plány. Po nástupu byla zahájena další etapa hry rozdělena na dvě části „ Slepý pirát a Muž přes palubu.“ Jedna část byla zaměřena na paměť a představivost a druhá pak na fyzičku a spolupráci. Vyhrál fialový tým „Piráti fialové lebky“. “
  • Po obědě následovalo koupání po oddílech a vyrábění obrázků z korálek a zdobení hrníčků. Nejstarší chlapci dostali příležitost vyzkoušet si v lese airsoft. Byli velmi spokojeni.
  • Po večerním nástupu a vyhlášení vítězů následoval večerní program, dnes to byla všemi oblíbená diskotéka. Náš spánek dnes střeží chlapci ze 6. oddílu. Přejeme dobrou noc.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 16.7. 2013     + + + + +

  • Dneškem začala celotáborová hra! Na nástupu byly dětem rozdány pokyny k první etapě nazvané „Stezka správného piráta.“ Hra byla rozdělena do osmi stanovišť, na kterých museli malí piráti prokázat své sportovní a vědomostní schopnosti. Zvítězil tým „Bílá perla.“
  • Odpoledne se k velké radosti dětí i vedoucích uskutečnilo toužebně očekávané koupání v bazénu. Večerní program se nesl v duchu týmových písniček a pěveckých výkonů jednotlivců. Po skončení večerního programu se vše náhle zvrhlo v hromadný útok na vedoucího Marka, který tímto prošel táborovým křestem. Trestu neušel ani vedoucí Martin, který provokoval celý den.
  • Po pěkně stráveném dni už všechny děti spí a jejich klidný spánek střeží děvčata ze 7. oddílu. Přejeme dobrou noc.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 15.7. 2013     + + + + +

  • Dnes ráno jsme se probudili do chladného a zamračeného dne. První rozcvičku si děti patřičně užily pod vedením Martina a Marka. Po snídani následoval slavnostní nástup, při kterém se náš tábor změnil na pirátskou osadu. Vyvěsili jsme pirátskou vlajku a rozdělili děti do týmů. První úkol, který byl týmům zadán, byla výroba týmové vlajky. Můžeme s klidem říct, že se všechny povedly.
  • Po chutném obědě jsme se po oddílech vyřádili například při vodní bitvě, malování hrníčků, přehazované apod.
  • Večer byla na programu „Partička“, při které se jak vedoucí, tak děti vystřídali v úlohách herců i diváků.
  • Dnes v noci střeží náš tábor kluci z nejstaršího oddílu. Doufejme, že zítra bude tepleji, abychom využili koupání ve zdejším bazénu. Přejeme dobrou noc.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 14.7. 2013     + + + + +

  • Tak už jsme zas tady. Sešel se rok s rokem, v 9 hodin ráno se otevřela brána a my čekali útok malých pirátů a jejich rodičů. Do oběda se piráti ubytovávali a vítali se svými kamarády. Po obědě a poledním klidu začaly klasické hry v oddílech. Někteří hráli přehazovanou, někteří fotbal, někteří stavěli hráze u řeky a nejstarší chlapci vyrazili do lesa na paragány. Nebojte se, všichni se vrátili v pořádku.
  • Po večeři byl svolán nástup, který byl pouze seznamovací, aby hlavně nové děti měly možnost seznámit se se všemi dospěláky v táboře. A po nástupu následovalo co?? No přece diskotéka, na kterou se všichni velice těšili a mohutně připravovali.
  • Následovala večerka a naši první noc střežila děvčata z 9. oddílu pod vedením Áji. Doufáme, že se nám bude zdát něco hezkého. Přejeme dobrou noc.
 

Náhledy fotografií ze složky Heroltice 2013